Anne & Luka

‘Het zijn weglopers, greyhounds.’

hond (1 van 1).jpg‘Ik woon hier een beetje verderop, in de Van Beveren, een appartementsgebouw. Ik woon hier nu negentien jaar. Het is de laatste jaren veel veranderd. Vroeger hing iedereen bij ons in het appartementsblok aaneen, maar de laatste tijd zijn er veel nieuwe bewoners bij gekomen, en door de verschillen is er minder samenhang. Er zijn intussen ook veel oude mensen weggevallen.

Ik kom hier dagelijks wandelen met Luka. Hij komt uit Spanje. Ik heb hem geadopteerd via Greyhounds in Nood. Toen ik hem ging ophalen, waren er vooral teefjes die ter adoptie aangeboden werden. Hij was de enige reu.

Als ik ga wandelen, start ik thuis. Ik volg de Leie, en als ik mij goed, voel doen we ook de Blaarmeersen erbij. Luka wordt een beetje ouder, dus het lukt niet altijd zo goed meer. Zijn achterpoot sleept als hij te lang moet wandelen. We wandelen altijd hier in de buurt, want ik heb geen auto en Luka durft niet op de bus.

In de hondenloopweide kom ik niet meer. Ik ben er in het begin dat ik Luka had weleens geweest, maar toen is hij weggelopen. Ik had hem nog maar een maand. De spijlen van het hek stonden te ver uiteen, hij kon ertussen. En weg was hij. Ik kwam gelukkig een politieagent op een motor tegen en enkele buurtbewoners zijn direct in hun auto gesprongen om hem te gaan zoeken. Ze hebben hem gevonden op de Martelaarslaan, aan de McDonalds. Gelukkig hebben ze hem terug kunnen drijven. Na een uur of twee had ik hem terug, dankzij de hulp van die mensen. Hij is daarna nog een keer weggelopen, in de Ardennen. Het zijn weglopers, die greyhounds.’

quote blanco mevrouw hond (2 van 1)


Honderden levens kruisen er elkaar dagelijks. Toevallige passanten, buurtbewoners, sporters, mensen op zoek naar rust … De Watersportbaan: voor sommigen een knooppunt waar ze vluchtig passeren, voor anderen een trekpleister waar ze naartoe gezogen worden.

Meer verhalen rond de Watersportbaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: