Francis

‘De uitlaatgassen vallen wel mee. Je moest eens weten hoe het is als je in Brussel rondloopt.’

‘Ik woon in Anderlecht en ik ben vandaag naar hier gekomen voor de Finse piste. Ik had er al veel over gehoord en ik wilde ze eens in het echt uitproberen.

Hier heb je een mooie piste van exact vijf kilometer, en dan kun je goed meten welke afstand je loopt en hoe snel je loopt. Dat wou ik vandaag eens testen. In Brussel zijn de meeste looppistes niet zo mooi afgebakend.

Ik loop regelmatig op heuvelachtig terrein, bijvoorbeeld in het zuiden van Frankrijk, en dan heb je eigenlijk geen idee van je basissnelheid. Die heb ik nu kunnen meten.

Ik kom de volgende weken zeker nog eens terug. Ik heb nu tien kilometer rond de Watersportbaan gelopen en vijf kilometer in de Blaarmeersen, en de volgende keer ga ik experimenteren. Lopen is voor mij een hobby. Ik ben geen fanatiekeling.

Het is hier aangenaam om te lopen, zeker nu de zon schijnt. Het water is een pluspunt, het zorgt voor rust, ruimte en iets meer zuivere lucht. De uitlaatgassen van de auto’s? Dat valt wel mee. Je moest eens weten hoe het is als je in Brussel rondloopt …’


Honderden levens kruisen er elkaar dagelijks. Toevallige passanten, buurtbewoners, sporters, mensen op zoek naar rust … De Watersportbaan: voor sommigen een knooppunt waar ze vluchtig passeren, voor anderen een trekpleister waar ze naartoe gezogen worden.

Meer verhalen rond de Watersportbaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: