Frank

‘Kunstenaar zijn, dat gaat met ups en downs.’

‘Momenteel zwerf ik in Gent rond. Hier kom ik dikwijls, in de buurt van de Watersportbaan. ’t Is hier goed, vooral in de zomer. Niet alleen voor mij, maar voor de meeste Gentenaars.

Ik ben afkomstig van Kortrijk, maar ik woon al lang in Gent. Nu ben ik op zoek naar iets nieuws, ik weet nog niet goed waar. Misschien in Gent, misschien elders.

Rondzwerven is hard. Er zijn gelukkig wel opvangcentra en andere sociale initiatieven waar ik terechtkan. Daar leer je altijd nieuwe mensen kennen.

Hier zitten betekent voor mij ‘pauze’. Ik ben onderweg. Onderweg naar de overkant van de Watersportbaan, naar vrienden. ’t Gaat nog wel van temperatuur vandaag.

Ik ben kunstenaar. Ik heb een opleiding gevolgd aan de academie in Gent, beeldhouwen en schilderen. Toen ik klein was, ging ik ook al naar de academie. Ik schilderde vooral veel, meestal aquarellen.

Kunstenaar zijn, dat gaat met ups en downs. Nu teken ik nog, soms op bierkaartjes, op café. Dat geef ik de tekening af aan de toog, en krijg ik een pint bier in ruil, of een paar.’


Honderden levens kruisen er elkaar dagelijks. Toevallige passanten, buurtbewoners, sporters, mensen op zoek naar rust … De Watersportbaan: voor sommigen een knooppunt waar ze vluchtig passeren, voor anderen een trekpleister waar ze naartoe gezogen worden.

Meer verhalen rond de Watersportbaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: