Nico

‘Mijn ouders waren binnenschippers. Het water trekt mij aan.’

‘Of ik hier vaak kom? Ja, als het weer een beetje degelijk is. Dan neem ik thuis in Oostakker, mijn elektrische fiets, of soms de auto, en rij ik naar de Watersportbaan. Dan wandel ik hier een beetje, of in de Blaarmeersen, als ontspanning. Lopen doe ik niet, ik heb een paar nekoperaties achter de rug.

Ik kom al zolang ik in Gent woon – dat is nu een jaar of 25 – naar de Watersportbaan. De laatste jaren is er veel veranderd. Er is infrastructuur bijgekomen, de Topsporthal was hier vroeger niet. En het is ook een beetje multicultureler geworden.

Van Oostakker naar hier is het normaal gezien een kwartiertje, twintig minuten fietsen. Maar ik neem niet de kortste route, wel de mooiste, zo veel mogelijk langs het water.

Het water trekt mij aan. Mijn ouders waren binnenschippers en ik heb tot mijn 22e ook op het schip geleefd. Tenminste, in de vakanties. Tijdens het schooljaar zat ik op internaat, in Boom. Zolang mijn ouders het schip hadden, leefden ze op het schip. Pas toen ze met pensioen gingen, zijn ze aan wal gegaan.’

Ik ben nog niet zo lang geleden gestart met vissen. Meestal vis ik op de Moervaart. Ik ben hier bij deze vissers gestopt om te kijken hoe zij dat doen. Een mens kan altijd iets bijleren.’


Honderden levens kruisen er elkaar dagelijks. Toevallige passanten, buurtbewoners, sporters, mensen op zoek naar rust … De Watersportbaan: voor sommigen een knooppunt waar ze vluchtig passeren, voor anderen een trekpleister waar ze naartoe gezogen worden.

Meer verhalen rond de Watersportbaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: