Rita

“Ik woon met mijn neus in de stad en met mijn gat in ’t groen.”

Eind jaren ’70 liet Rita Merelbeke achter zich en kwam ze in Gent wonen. Ze verhuisde sindsdien een paar keer, maar bleef altijd in dezelfde buurt, en belandde uiteindelijk in de Rijsenbergstraat, net over de grens van de wijk Watersportbaan-Ekkergem, aan de andere kant van de Europabrug. “Het is daar ideaal wonen, met mijn neus in de stad en mijn gat in ’t groen”.

Rita is een vaste bezoeker van de wijkbibliotheek Watersportbaan, die voor haar op wandelafstand ligt, hoewel ze ook soms naar De Krook gaat. “Ik kook graag, dus ik kijk vaak naar de kookboeken. Maar ik lees ook graag romans. ‘De ondergrondse spoorweg’ van Colson Whitehead, dat is een goeie.”

Hoewel De Krook een groter aanbod heeft, blijft Rita na al die jaren de wijkbib nog altijd trouw. “Er zijn iedere week nieuwe boeken en boeken die hier niet maar in een ander filiaal wel verkrijgbaar zijn, kan ik naar hier laten overkomen. Hier spring ik ook makkelijk tussendoor eens binnen. Een bezoek aan De Krook moet ik meer plannen. Dat zorgt ervoor dat ik daar wel eens een boete moet betalen omdat ik te laat ben. Hier ben ik zo goed als altijd op tijd.”

Ik ben de voorbije weken bezig geweest met schilderwerken in mijn huis en heb daardoor niet veel kunnen lezen. Ik breng mijn boeken vandaag dus ongelezen terug, maar dat is uitzonderlijk.”

Wijkbibliotheek Watersportbaan is de place to be voor boekenliefhebbers die houden van kleinschalig en nabij. De raconteurs vroegen bibbezoekers op een zonnige voorjaarsdag wat ze in de wijkbib kwamen doen.

wijkbieb (11).jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: