Tine

“Vertragen lukt het best met poëzie.”

Tine gaat graag naar de bibliotheek, maar meestal gaat ze naar De Krook. Vandaag komt ze voor de eerste keer in de wijkbibliotheek Watersportbaan. “Ik woon in de stationsbuurt, dus snel even binnenspringen op zaterdagvoormiddag is eigenlijk wel makkelijk. Het bevalt mij hier wel. Het is hier een stuk persoonlijker en intiemer dan in De Krook.” Even anoniem binnenspringen doe je hier inderdaad niet zo makkelijk. Misschien zijn er wel vaste bezoekers die net daarom graag naar de wijkbib afzakken?

Hoewel Tine graag grasduint in boeken, komt ze vandaag heel doelgericht naar de bib: ze is op zoek naar ‘Spoetnikliefde’ van Haruki Murakami, en heeft thuis in de online catalogus gezien dat het boek in De Krook uitgeleend is, maar hier nog in de rekken staat. “Mijn zoon moet het boek lezen voor school, en ik ga meelezen. Zo kan ik terloops eens checken of hij het boek wel echt gelezen heeft. Maar ik ben ook gewoon fan van Murakami.”

wijkbieb (7).jpg

Door haar job is Tine getraind in snellezen. Er massa’s documenten doorjagen en snel de essentie vatten, daar is ze goed in. Soms betrapt ze zichzelf erop dat ze die techniek ook toepast op literatuur, en dat is niet de bedoeling. “Daarom lees ik graag poëzie. Dan moet ik wel vertragen.”

Wijkbibliotheek Watersportbaan is de place to be voor boekenliefhebbers die houden van kleinschalig en nabij. De raconteurs vroegen bibbezoekers op een zonnige voorjaarsdag wat ze in de wijkbib kwamen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: