Gehavende hardware

“Ik ga wel vaker naar een Repair Café. Geweldig initiatief!”

Bij de IT-stand op het Repair Café buigt Bart zich aandachtig over de laptop van Hilda’s dochter Thalia. “De laptop van mijn dochter werkt niet meer”, vertelt Hilda. “Ik heb geen idee wat ermee gebeurd zou kunnen zijn. Is hij gevallen, is hij ergens tegen gebotst? Geen idee … Ik weet maar één ding: het scherm blijft zwart.” Hilda is fan van Repair Cafés: “Ik ga wel vaker naar Repair Cafés. Ik vind dat een geweldig initiatief! En ik hoop natuurlijk dat ik vandaag geluk heb en dat ze Thalia’s laptop kunnen herstellen.”

Reparateur Bart kan niet meteen zien wat de oorzaak van het defect is. Daarvoor moet hij de laptop eerst openvijzen, een secuur werkje. “Het zou kunnen dat de connector van het scherm is losgekomen. Als het dat is, ben ik optimistisch. Dat is vaak relatief makkelijk te herstellen. Als de bedrading onderbroken is, wordt het lastiger.”

Na lang wachten zien we Hilda met een glimlach naar buiten stappen. “Bart heeft de laptop niet kunnen herstellen, maar we kunnen hem wel nog gebruiken als we er een extern scherm aan koppelen. Blijkbaar is het scherm kapot, maar is hij voor de rest wel nog bruikbaar. Ik ben content.”

Lees meer artikels over het Repair Café.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: