Gent Repareert … dat ’t weer marcheert

“Zeker bij de elektrostand is het vandaag aanschuiven geblazen.”

Wie de vorige blogpost gelezen heeft, weet dat het een aankondiging voor een Repair Café was die de raconteurs over de drempel van het Open Huis Watersportbaan trok. In de weken voor het Repair Café hoopten we stiekem dat een van onze elektrotoestellen het zou begeven. Een waterkoker die enkele minuten dienst weigerde, deed ons even hopen, maar helaas, het bleek loos alarm. Dan maar met een perfect functionerend fototoestel naar het Repair Café …

Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waarop vrijwillige reparateurs helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen (kledij, elektrische apparaten, meubels, fietsen …). In Gent is er een vaste ploeg vrijwilligers die alle Repair Cafés doet. Soms worden ze aangevuld met lokale vrijwilligers.

Vlak na het officiële startuur van het Repair Café zit het Open Huis al aardig vol. Nochtans loop je er niet zomaar binnen vandaag. Vlak bij de ingang zit een van de vaste vrijwilligers van de Gentse Repair Cafés. Als gerodeerd onthaalmedewerker registreert hij iedereen die binnenkomt en deelt hij nummertjes uit. Sommige standen op het Repair Café zijn namelijk erg populair, en dan is zo’n volgnummer wel handig, net als bij de slager. Het sluit discussies over wie aan de beurt is uit en zorgt ervoor dat wie even moet wachten rustig achterover kan leunen, een koffie kan drinken en een praatje kan slaan, zonder angstvallig zijn plaats in de aanschuifrij te moeten handhaven.

Vooral wie bij de elektrostand moet zijn, moet vandaag geduld oefenen. Maar ook de fietsherstellers en de textielfixers weten wat gedaan. Ze steken vandaag als vanouds de handen uit de mouwen om dankzij hun expertise en handigheid een mede-Gentenaar gelukkig naar huis te kunnen laten gaan.

 

Lees meer artikels over het Repair Café.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: